Passa al contingut principal

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final.
Ingredients
*270 g Arròs arboreo
*140 g Formatge parmesà
*2 cebes (petites)
*750 ml de Caldo
*10 g bolets desidretats
*15 g de mantega
*10 ml de vi blanc

Procediment
1. Tallem la ceba a brunoise.
2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color.
Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari

3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem.
4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori.


5. A un cassó a part, hi escalfem el caldo sense deixar que bulli.
Perquè el plat tingui més sabor a bolets he pesat l’aigua reservada de la hidratació i l'he afegit al caldo (restant prèviament la mateixa quantitat d’aigua obtinguda del caldo).
6. Afegim els bolets a la ceba i deixem sofregir conjuntament uns minuts.
7. Quan ho tinguem al nostre gust hi afegim l'arròs. A poc a poc anem afegint també el caldo que tindrem calent al cassó. És important que ho anem remenant.
Ho courem entre 15 i 18 minuts depenent de la marca d’arròs i temperatura. 
8. Finalment hi afegim el parmesà ratllat i ho remenem.

9. Ho tenim llest per emplatar i degustar!

Notes
- Utilitzo bolets deshidretats perquè no n’és temporada, també ho podríem fer amb bolets frescos i seria exactament el mateix procés, però en el punt 6 ho hauríem de deixar uns minuts més.
- En aquesta recepta no utilitzo sal, ja que el formatge ens aporta la sal necessària al plat. Un cop incorporat el formatge ho tastem i serà quan rectifiquem de sal i pebre.
- És important remenar l’arròs durant els minuts de la cocció perquè  així  va deixant anar el midó que és qui ens aporta aquesta textura cremosa al resultat final.
- Utilitzo arròs arborio perquè és un gra rodó que conté molt midó, absorbeix molt bé els gustos i manté el nucli aldente.
- També podem utilitzar arròs carnaroli.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sobre mi

Em dic Alba Ventura, vaig néixer el 1998 a Cervià de Ter. Sóc graduada en GM d'hostaleria i turisme per l'Escola Olivar Gran de Figueres. Actualment estic cursant el GS d'administració i direcció de cuina a l'Escola Sant Ignasi (Jesuïtes de Sarrià). He treballat a restaurants com Restaurant Miryam (L'Escala), El Crowne Plaza (Liege), El Celler de Can Roca (Girona), Els Tinars (Llagostera), Brots de Vi (Girona) i Cal Gall (St. Feliu de Boada).   L’objectiu d’aquest blog és començar una aventura junts on aprofitaré per mostrar-vos tot el que he après durant l’inici d’aquest viatge i, també, tot el que vagi aprenent a partir d’ara. Cada setmana cuinaré una recepta i explicaré el que, per mi, és més important i imprescindible perquè surti deliciosa i única. Entre setmana faré la compra dels ingredients i, a través d'Instagram, us mostraré com podeu escollir-los i preparar-los perquè, finalment,   el diumenge els puguem cuinar   i finalitzar una recepta del...

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor. Desitjo que ho proveu i que us encanti! Ingredients (x una persona) *150g de pèsols *50g de gotifarra negra *50 g de cansalada salpebrada *50 g de sèpia *Gingebre *Ratlladura de llimona Procediment Per la preparació de la sèpia: 1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos. Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria.  2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit.  3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem. Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt.  Els pèsols: 3. Pelem els pèsols i els reservem. 4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua. 5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem. 6. Incorporem a l'aigua una l...

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *