Passa al contingut principal

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final.
Ingredients
*270 g Arròs arboreo
*140 g Formatge parmesà
*2 cebes (petites)
*750 ml de Caldo
*10 g bolets desidretats
*15 g de mantega
*10 ml de vi blanc

Procediment
1. Tallem la ceba a brunoise.
2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color.
Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari

3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem.
4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori.


5. A un cassó a part, hi escalfem el caldo sense deixar que bulli.
Perquè el plat tingui més sabor a bolets he pesat l’aigua reservada de la hidratació i l'he afegit al caldo (restant prèviament la mateixa quantitat d’aigua obtinguda del caldo).
6. Afegim els bolets a la ceba i deixem sofregir conjuntament uns minuts.
7. Quan ho tinguem al nostre gust hi afegim l'arròs. A poc a poc anem afegint també el caldo que tindrem calent al cassó. És important que ho anem remenant.
Ho courem entre 15 i 18 minuts depenent de la marca d’arròs i temperatura. 
8. Finalment hi afegim el parmesà ratllat i ho remenem.

9. Ho tenim llest per emplatar i degustar!

Notes
- Utilitzo bolets deshidretats perquè no n’és temporada, també ho podríem fer amb bolets frescos i seria exactament el mateix procés, però en el punt 6 ho hauríem de deixar uns minuts més.
- En aquesta recepta no utilitzo sal, ja que el formatge ens aporta la sal necessària al plat. Un cop incorporat el formatge ho tastem i serà quan rectifiquem de sal i pebre.
- És important remenar l’arròs durant els minuts de la cocció perquè  així  va deixant anar el midó que és qui ens aporta aquesta textura cremosa al resultat final.
- Utilitzo arròs arborio perquè és un gra rodó que conté molt midó, absorbeix molt bé els gustos i manté el nucli aldente.
- També podem utilitzar arròs carnaroli.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Magret amb poma

Desprésd'unes setmanes desconnectada m'he decidit a cuinar, per fi, aquell magret que us vaig prometre. Espero que em perdoneu l'espera, els exàmens finals em posen dels nervis!!  Ingredients *1 magret d'anec *200 gr de Poma *200 gr de Sucre *1/2 litre de fondo d'ànec o de pollastre *Mantega (50 gr aprox) * All * Romaní Procediment Poma caramel·litzada Pelem i tallem la poma a macedònia (daus de 0,5 centímetres). Pesem els daus de poma. En un cassó posem la poma i la mateixa quantitat en sucre. Deixem que vagi coent. Afegim ½ branca  de canyella. Quan veiem que va caramel·litzant afegim caldo, aproximadament 20cc-50cc. Hi afegim el caldo per acabar de coure la poma sense que es cremi el caramel Fins que ens quedi una poma cuita amb un color transparent. Salsa Si podem aconseguir ossos i carcasses d'ànec el millor és poder fer-ne un fondo fosc, però s i no, ho podem fer amb fondo fosc de pollastre.  Un cop ho tenim ho fem reduir ¾ e

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor. Desitjo que ho proveu i que us encanti! Ingredients (x una persona) *150g de pèsols *50g de gotifarra negra *50 g de cansalada salpebrada *50 g de sèpia *Gingebre *Ratlladura de llimona Procediment Per la preparació de la sèpia: 1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos. Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria.  2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit.  3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem. Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt.  Els pèsols: 3. Pelem els pèsols i els reservem. 4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua. 5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem. 6. Incorporem a l'aigua una l

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *