Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final.
Ingredients
*270 g Arròs arboreo
*140 g Formatge parmesà
*2 cebes (petites)
*750 ml de Caldo
*10 g bolets desidretats
*15 g de mantega
*10 ml de vi blanc
Procediment
1. Tallem la ceba a brunoise.
2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color.
Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari
3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem.
4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori.
5. A un cassó a part, hi escalfem el caldo sense deixar que bulli.
Perquè el plat tingui més sabor a bolets he pesat l’aigua reservada de la hidratació i l'he afegit al caldo (restant prèviament la mateixa quantitat d’aigua obtinguda del caldo).
6. Afegim els bolets a la ceba i deixem sofregir conjuntament uns minuts.
7. Quan ho tinguem al nostre gust hi afegim l'arròs. A poc a poc anem afegint també el caldo que tindrem calent al cassó. És important que ho anem remenant.
Ho courem entre 15 i 18 minuts depenent de la marca d’arròs i temperatura.
8. Finalment hi afegim el parmesà ratllat i ho remenem.
9. Ho tenim llest per emplatar i degustar!
Notes
- Utilitzo bolets deshidretats perquè no n’és temporada, també ho podríem fer amb bolets frescos i seria exactament el mateix procés, però en el punt 6 ho hauríem de deixar uns minuts més.
- En aquesta recepta no utilitzo sal, ja que el formatge ens aporta la sal necessària al plat. Un cop incorporat el formatge ho tastem i serà quan rectifiquem de sal i pebre.
- És important remenar l’arròs durant els minuts de la cocció perquè així va deixant anar el midó que és qui ens aporta aquesta textura cremosa al resultat final.
- Utilitzo arròs arborio perquè és un gra rodó que conté molt midó, absorbeix molt bé els gustos i manté el nucli aldente.
- També podem utilitzar arròs carnaroli.
Ingredients
*270 g Arròs arboreo
*140 g Formatge parmesà
*2 cebes (petites)
*750 ml de Caldo
*10 g bolets desidretats
*15 g de mantega
*10 ml de vi blanc
Procediment
1. Tallem la ceba a brunoise.
2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color.
Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari
3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem.
5. A un cassó a part, hi escalfem el caldo sense deixar que bulli.
Perquè el plat tingui més sabor a bolets he pesat l’aigua reservada de la hidratació i l'he afegit al caldo (restant prèviament la mateixa quantitat d’aigua obtinguda del caldo).
6. Afegim els bolets a la ceba i deixem sofregir conjuntament uns minuts.
7. Quan ho tinguem al nostre gust hi afegim l'arròs. A poc a poc anem afegint també el caldo que tindrem calent al cassó. És important que ho anem remenant.
Ho courem entre 15 i 18 minuts depenent de la marca d’arròs i temperatura.
Notes
- Utilitzo bolets deshidretats perquè no n’és temporada, també ho podríem fer amb bolets frescos i seria exactament el mateix procés, però en el punt 6 ho hauríem de deixar uns minuts més.
- En aquesta recepta no utilitzo sal, ja que el formatge ens aporta la sal necessària al plat. Un cop incorporat el formatge ho tastem i serà quan rectifiquem de sal i pebre.
- És important remenar l’arròs durant els minuts de la cocció perquè així va deixant anar el midó que és qui ens aporta aquesta textura cremosa al resultat final.
- Utilitzo arròs arborio perquè és un gra rodó que conté molt midó, absorbeix molt bé els gustos i manté el nucli aldente.
- També podem utilitzar arròs carnaroli.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada