Passa al contingut principal

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor.
Desitjo que ho proveu i que us encanti!
Ingredients (x una persona)
*150g de pèsols
*50g de gotifarra negra
*50 g de cansalada salpebrada
*50 g de sèpia
*Gingebre
*Ratlladura de llimona
Procediment
Per la preparació de la sèpia:
1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos.
Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria. 

2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem
Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit. 
3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem.
Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt. 


Els pèsols:
3. Pelem els pèsols i els reservem.
4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua.
5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem.
6. Incorporem a l'aigua una làmina de gingebre i la ratlladura 1/4 de llimona.
7. Tapem i deixem que s'infusioni 30 minuts. Reservem.

Per la botifarra i la cansalada:
8. Tallem la botifarra i la cansalada a daus de mig centímetre i ho reservem.
Per acabar
9. Fregim les potes de sèpia reservades anteriorment.
10. Saltegem els pèsols a una paella entre 2 i 4 minuts.
El temps de cocció dependrà del tamany de la verdura. 
11. Afegim la botifarra i la cansalada i ho saltegem uns 2 minuts més.
12. Afegim les làmines de sèpia reservades anteriorment. Quan estigui cuita retirem del foc.




13. Ho tenim llest per emplatar!







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final. Ingredients *270 g Arròs arboreo *140 g Formatge parmesà *2 cebes (petites) *750 ml de Caldo *10 g bolets desidretats *15 g de mantega *10 ml de vi blanc Procediment 1. Tallem la ceba a brunoise. 2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color. Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari 3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem. 4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori. 5. A un cassó a part, hi ...

Sobre mi

Em dic Alba Ventura, vaig néixer el 1998 a Cervià de Ter. Sóc graduada en GM d'hostaleria i turisme per l'Escola Olivar Gran de Figueres. Actualment estic cursant el GS d'administració i direcció de cuina a l'Escola Sant Ignasi (Jesuïtes de Sarrià). He treballat a restaurants com Restaurant Miryam (L'Escala), El Crowne Plaza (Liege), El Celler de Can Roca (Girona), Els Tinars (Llagostera), Brots de Vi (Girona) i Cal Gall (St. Feliu de Boada).   L’objectiu d’aquest blog és començar una aventura junts on aprofitaré per mostrar-vos tot el que he après durant l’inici d’aquest viatge i, també, tot el que vagi aprenent a partir d’ara. Cada setmana cuinaré una recepta i explicaré el que, per mi, és més important i imprescindible perquè surti deliciosa i única. Entre setmana faré la compra dels ingredients i, a través d'Instagram, us mostraré com podeu escollir-los i preparar-los perquè, finalment,   el diumenge els puguem cuinar   i finalitzar una recepta del...

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *