Desprésd'unes setmanes desconnectada m'he decidit a cuinar, per fi, aquell magret que us vaig prometre. Espero que em perdoneu l'espera, els exàmens finals em posen dels nervis!!
Ingredients
*1 magret d'anec
*200 gr de Poma
*200 gr de Sucre
*1/2 litre de fondo d'ànec o de pollastre
*Mantega (50 gr aprox)
*All
*Romaní
Procediment
Poma caramel·litzada
Per acabar, tallem el magret i l'emplatem amb la poma i la salsa i ho acabem amb sal i un raig d'oli.
Notes
- El magret també el podem coure a la brasa o a la planxa.
- És possible que al acabar la cocció de la poma hagi deixat suc, aquest el podem afegir a la salsa al moment en què també hi afegim la ratafia. Ens ajudarà, també, a espessir-ho.
-La poma la podem triturar, perquè ens quedi una compota. Per a fer-ho reduirem el sucre a la meitat i ho no ho deixarem caramel·litzar tanta estona. Després, ho triturarem.
Ingredients
*1 magret d'anec
*200 gr de Poma
*200 gr de Sucre
*1/2 litre de fondo d'ànec o de pollastre
*Mantega (50 gr aprox)
*All
*Romaní
Procediment
Poma caramel·litzada
- Pelem i tallem la poma a macedònia (daus de 0,5 centímetres).
- Pesem els daus de poma.
- En un cassó posem la poma i la mateixa quantitat en sucre.
- Deixem que vagi coent.
- Afegim ½ branca de canyella.
- Quan veiem que va caramel·litzant afegim caldo, aproximadament 20cc-50cc.Hi afegim el caldo per acabar de coure la poma sense que es cremi el caramel
- Fins que ens quedi una poma cuita amb un color transparent.
- Si podem aconseguir ossos i carcasses d'ànec el millor és poder fer-ne un fondo fosc, però si no, ho podem fer amb fondo fosc de pollastre.
- Un cop ho tenim ho fem reduir ¾ el seu volum. Per obtenir una salsa untuosa
- Afegim un raig de ratafia i deixem reduir.
Podem substituir la ratafia per qualsevol altre licor. Al gust de cadascú.4.
- Tallem la grassa del magret marcant uns quadrats.
- En una paella posem oli i un dau de mantega (50/100 gr). Ho deixem desfer.
- Posem el magret per la pell i amb l'ajuda d'una collera l'anem banyant.
- Col·loquem dos grans d'all sencers i dues branques de romaní.
- Girem el magret i fem el mateix procediment per la part de la grassa.
- El temps de cocció depen del tamany del magret, aproximadament entre 5 i 10 minuts.
Notes
- El magret també el podem coure a la brasa o a la planxa.
- És possible que al acabar la cocció de la poma hagi deixat suc, aquest el podem afegir a la salsa al moment en què també hi afegim la ratafia. Ens ajudarà, també, a espessir-ho.
-La poma la podem triturar, perquè ens quedi una compota. Per a fer-ho reduirem el sucre a la meitat i ho no ho deixarem caramel·litzar tanta estona. Després, ho triturarem.
😋 se'm fa la boca aigua.
ResponElimina