Passa al contingut principal

Magret amb poma

Desprésd'unes setmanes desconnectada m'he decidit a cuinar, per fi, aquell magret que us vaig prometre. Espero que em perdoneu l'espera, els exàmens finals em posen dels nervis!! 

Ingredients
*1 magret d'anec
*200 gr de Poma
*200 gr de Sucre
*1/2 litre de fondo d'ànec o de pollastre
*Mantega (50 gr aprox)
*All
*Romaní


Procediment


Poma caramel·litzada
  1. Pelem i tallem la poma a macedònia (daus de 0,5 centímetres).
  2. Pesem els daus de poma.
  3. En un cassó posem la poma i la mateixa quantitat en sucre.
  4. Deixem que vagi coent.
  5. Afegim ½ branca de canyella.
  6. Quan veiem que va caramel·litzant afegim caldo, aproximadament 20cc-50cc.Hi afegim el caldo per acabar de coure la poma sense que es cremi el caramel
  7. Fins que ens quedi una poma cuita amb un color transparent.
Salsa
  1. Si podem aconseguir ossos i carcasses d'ànec el millor és poder fer-ne un fondo fosc, però si no, ho podem fer amb fondo fosc de pollastre. 
  2. Un cop ho tenim ho fem reduir ¾ el seu volum. Per obtenir una salsa untuosa
  3. Afegim un raig de ratafia i deixem reduir.
    Podem substituir la ratafia per qualsevol altre licor. Al gust de 
    cadascú.4
    .
Magret
  1.  Tallem la grassa del magret marcant uns quadrats.
  2. En una paella posem oli i un dau de mantega (50/100 gr). Ho deixem desfer.
  3. Posem el magret per la pell i amb l'ajuda d'una collera l'anem banyant.
  4. Col·loquem dos grans d'all sencers i dues branques de romaní.
  5. Girem el magret i fem el mateix procediment per la part de la grassa.
  6. El temps de cocció depen del tamany del magret, aproximadament entre 5 i 10 minuts.




Per acabar, tallem el magret i l'emplatem amb la poma i la salsa i ho acabem amb sal i un raig d'oli.

Notes

- El magret també el podem coure a la brasa o a la planxa.
- És possible que al acabar la cocció de la poma hagi deixat suc, aquest el podem afegir a la salsa al moment en què també hi afegim la ratafia. Ens ajudarà, també, a espessir-ho.
-La poma la podem triturar, perquè ens quedi una compota. Per a fer-ho reduirem el sucre a la meitat i ho no ho deixarem caramel·litzar tanta estona. Després, ho triturarem. 




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor. Desitjo que ho proveu i que us encanti! Ingredients (x una persona) *150g de pèsols *50g de gotifarra negra *50 g de cansalada salpebrada *50 g de sèpia *Gingebre *Ratlladura de llimona Procediment Per la preparació de la sèpia: 1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos. Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria.  2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit.  3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem. Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt.  Els pèsols: 3. Pelem els pèsols i els reservem. 4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua. 5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem. 6. Incorporem a l'aigua una l

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final. Ingredients *270 g Arròs arboreo *140 g Formatge parmesà *2 cebes (petites) *750 ml de Caldo *10 g bolets desidretats *15 g de mantega *10 ml de vi blanc Procediment 1. Tallem la ceba a brunoise. 2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color. Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari 3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem. 4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori. 5. A un cassó a part, hi

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *