Vaig pensar que per celebrar Santa Jordina us vindria de gust una recepta d'allò més dolça per a poder preparar a totes aquelles persones que estimeu.
Ingredients
Pel coulant
*200 gr xocolata blanca
*200 gr xocolata blanca
*70 gr mantega
*4 ous
*70g sucre
*50g farina
Pel coulis
*100g. maduixes
*30g de sucre
*1 llimona
Procediment
Pel coulant de xocolata:
1. Escalfem el forn a 200-220ºC
2. Pesem els ingredients per separat
3. Posem la mantega i la xocolata en un bol i ho desfem al bany maria.
També podem fondre-ho al microones, ho farem a baixa temperatura i anirem remenant vigilant que no se'ns cremi.
4. Mentre desfem la xocolata, a un bol a part, trenquem els ous i els blanquegem amb el sucre.
Blanquejar significa batre els ous o rovells fins que ens agafin un color blanquinós i una textura cremosa.
5. Incorporem la xocolata fosa al bol on tenim els ous blanquejats amb el sucre.
6. Tamisem la farina i l'afegim a la barreja anterior. Ho remenem de manera envolvent.
7. Untar els motlles amb farina i mantega.
8. Emplenem la meitat dels motlles amb la massa resultant.
9. Col·loquem un quadre de xocolata i acabem d'omplir el motlle.
10. Baixem el forn a 180ºC i coem els coulants uns 7 minuts.
Pel coulis de maduixa:
1. Tallem les maduixes.
2. Les col·loquem en un cassó i hi incorporem el sucre i un raig de suc de llimona.
3. Coem a foc baix per tal que el sucre es vagi desfent.
4. Quan el sucre està desfet retirem del foc i ho triturem.
5. Tornem a posar al foc i ho reduïm fins a obtenir la textura desitjada.
6. Deixem refredar.
Emplatem les dues elaboracions i ho tindrem llest per degustar.
Notes
-Els coulants s'han de coure al moment de consumir. Per això els guardo a la nevera amb els motlles individuals.
- Podem canviar la xocolata blanca per xocolata negra. Les quantitats i temps de cocció no varien.
Curiositat
- D'untar els motlles amb mantega i farina se'n diu "encamisar".
Boníssim 💕
ResponEliminaFa molt bona pinta! S'haurà de provar😋
ResponElimina