Passa al contingut principal

Coulant de xocolata blanca amb maduixes

Vaig pensar que per celebrar Santa Jordina us vindria de gust una recepta d'allò més dolça per a poder preparar a totes aquelles persones que estimeu.
Ingredients
Pel coulant
*200 gr xocolata blanca
*70 gr mantega
*4 ous
*70g sucre
*50g farina
Pel coulis
*100g. maduixes
*30g de sucre
*1 llimona
Procediment
Pel coulant de xocolata:
1. Escalfem el forn a 200-220ºC
2. Pesem els ingredients per separat 
3. Posem la mantega i la xocolata en un bol i ho desfem al bany maria.
També podem fondre-ho al microones, ho farem a baixa temperatura i anirem remenant vigilant que no se'ns cremi. 
4. Mentre desfem la xocolata, a un bol a part, trenquem els ous i els blanquegem amb el sucre. 
Blanquejar significa batre els ous o rovells fins que ens agafin un color blanquinós i una textura cremosa.
5. Incorporem la xocolata fosa al bol on tenim els ous blanquejats amb el sucre. 
6. Tamisem la farina i l'afegim a la barreja anterior. Ho remenem de manera envolvent. 

7. Untar els motlles amb farina i mantega. 
8. Emplenem la meitat dels motlles amb la massa resultant. 
9. Col·loquem un quadre de xocolata i acabem d'omplir el motlle. 
10. Baixem el forn a 180ºC i coem els coulants uns 7 minuts. 
Pel coulis de maduixa:
1. Tallem les maduixes.
2. Les col·loquem en un cassó i hi incorporem el sucre i un raig de suc de llimona. 
3. Coem a foc baix per tal que el sucre es vagi desfent. 
4. Quan el sucre està desfet retirem del foc i ho triturem. 
5. Tornem a posar al foc i ho reduïm fins a obtenir la textura desitjada. 
6. Deixem refredar. 
Emplatem les dues elaboracions i ho tindrem llest per degustar.

Notes
-Els coulants s'han de coure al moment de consumir. Per això els guardo a la nevera amb els motlles individuals.
- Podem canviar la xocolata blanca per xocolata negra. Les quantitats i temps de cocció no varien. 
Curiositat
- D'untar els motlles amb mantega i farina se'n diu "encamisar".



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Magret amb poma

Desprésd'unes setmanes desconnectada m'he decidit a cuinar, per fi, aquell magret que us vaig prometre. Espero que em perdoneu l'espera, els exàmens finals em posen dels nervis!!  Ingredients *1 magret d'anec *200 gr de Poma *200 gr de Sucre *1/2 litre de fondo d'ànec o de pollastre *Mantega (50 gr aprox) * All * Romaní Procediment Poma caramel·litzada Pelem i tallem la poma a macedònia (daus de 0,5 centímetres). Pesem els daus de poma. En un cassó posem la poma i la mateixa quantitat en sucre. Deixem que vagi coent. Afegim ½ branca  de canyella. Quan veiem que va caramel·litzant afegim caldo, aproximadament 20cc-50cc. Hi afegim el caldo per acabar de coure la poma sense que es cremi el caramel Fins que ens quedi una poma cuita amb un color transparent. Salsa Si podem aconseguir ossos i carcasses d'ànec el millor és poder fer-ne un fondo fosc, però s i no, ho podem fer amb fondo fosc de pollastre.  Un cop ho tenim ho fem reduir ¾ e

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor. Desitjo que ho proveu i que us encanti! Ingredients (x una persona) *150g de pèsols *50g de gotifarra negra *50 g de cansalada salpebrada *50 g de sèpia *Gingebre *Ratlladura de llimona Procediment Per la preparació de la sèpia: 1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos. Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria.  2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit.  3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem. Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt.  Els pèsols: 3. Pelem els pèsols i els reservem. 4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua. 5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem. 6. Incorporem a l'aigua una l

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final. Ingredients *270 g Arròs arboreo *140 g Formatge parmesà *2 cebes (petites) *750 ml de Caldo *10 g bolets desidretats *15 g de mantega *10 ml de vi blanc Procediment 1. Tallem la ceba a brunoise. 2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color. Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari 3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem. 4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori. 5. A un cassó a part, hi

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *