Passa al contingut principal

Coulant de xocolata blanca amb maduixes

Vaig pensar que per celebrar Santa Jordina us vindria de gust una recepta d'allò més dolça per a poder preparar a totes aquelles persones que estimeu.
Ingredients
Pel coulant
*200 gr xocolata blanca
*70 gr mantega
*4 ous
*70g sucre
*50g farina
Pel coulis
*100g. maduixes
*30g de sucre
*1 llimona
Procediment
Pel coulant de xocolata:
1. Escalfem el forn a 200-220ºC
2. Pesem els ingredients per separat 
3. Posem la mantega i la xocolata en un bol i ho desfem al bany maria.
També podem fondre-ho al microones, ho farem a baixa temperatura i anirem remenant vigilant que no se'ns cremi. 
4. Mentre desfem la xocolata, a un bol a part, trenquem els ous i els blanquegem amb el sucre. 
Blanquejar significa batre els ous o rovells fins que ens agafin un color blanquinós i una textura cremosa.
5. Incorporem la xocolata fosa al bol on tenim els ous blanquejats amb el sucre. 
6. Tamisem la farina i l'afegim a la barreja anterior. Ho remenem de manera envolvent. 

7. Untar els motlles amb farina i mantega. 
8. Emplenem la meitat dels motlles amb la massa resultant. 
9. Col·loquem un quadre de xocolata i acabem d'omplir el motlle. 
10. Baixem el forn a 180ºC i coem els coulants uns 7 minuts. 
Pel coulis de maduixa:
1. Tallem les maduixes.
2. Les col·loquem en un cassó i hi incorporem el sucre i un raig de suc de llimona. 
3. Coem a foc baix per tal que el sucre es vagi desfent. 
4. Quan el sucre està desfet retirem del foc i ho triturem. 
5. Tornem a posar al foc i ho reduïm fins a obtenir la textura desitjada. 
6. Deixem refredar. 
Emplatem les dues elaboracions i ho tindrem llest per degustar.

Notes
-Els coulants s'han de coure al moment de consumir. Per això els guardo a la nevera amb els motlles individuals.
- Podem canviar la xocolata blanca per xocolata negra. Les quantitats i temps de cocció no varien. 
Curiositat
- D'untar els motlles amb mantega i farina se'n diu "encamisar".



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final. Ingredients *270 g Arròs arboreo *140 g Formatge parmesà *2 cebes (petites) *750 ml de Caldo *10 g bolets desidretats *15 g de mantega *10 ml de vi blanc Procediment 1. Tallem la ceba a brunoise. 2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color. Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari 3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem. 4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori. 5. A un cassó a part, hi ...

Sobre mi

Em dic Alba Ventura, vaig néixer el 1998 a Cervià de Ter. Sóc graduada en GM d'hostaleria i turisme per l'Escola Olivar Gran de Figueres. Actualment estic cursant el GS d'administració i direcció de cuina a l'Escola Sant Ignasi (Jesuïtes de Sarrià). He treballat a restaurants com Restaurant Miryam (L'Escala), El Crowne Plaza (Liege), El Celler de Can Roca (Girona), Els Tinars (Llagostera), Brots de Vi (Girona) i Cal Gall (St. Feliu de Boada).   L’objectiu d’aquest blog és començar una aventura junts on aprofitaré per mostrar-vos tot el que he après durant l’inici d’aquest viatge i, també, tot el que vagi aprenent a partir d’ara. Cada setmana cuinaré una recepta i explicaré el que, per mi, és més important i imprescindible perquè surti deliciosa i única. Entre setmana faré la compra dels ingredients i, a través d'Instagram, us mostraré com podeu escollir-los i preparar-los perquè, finalment,   el diumenge els puguem cuinar   i finalitzar una recepta del...

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor. Desitjo que ho proveu i que us encanti! Ingredients (x una persona) *150g de pèsols *50g de gotifarra negra *50 g de cansalada salpebrada *50 g de sèpia *Gingebre *Ratlladura de llimona Procediment Per la preparació de la sèpia: 1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos. Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria.  2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit.  3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem. Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt.  Els pèsols: 3. Pelem els pèsols i els reservem. 4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua. 5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem. 6. Incorporem a l'aigua una l...

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *