Passa al contingut principal

Seguim a Instagram!

Bones a totes i a tots, fa molt de temps que no publiquem noves receptes en aquest blog perquè estem treballant amb una pàgina web millorada on poder oferir més contingut.
Mentre estem treballant en la nova plataforma aquesta queda aturada i el contingut l'anirem publicant al nostre Instagram @laventuraalsfogons.
Així que espero que tots aneu seguint les receptes que plantegem amb el lema #quedatacasa, les feu i les compartiu amb els vostres contactes.
Moltes gràcies a tothom i esperem poder ensenyar-vos ban aviat les noves creacions.

La Ventura als Fogons

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final. Ingredients *270 g Arròs arboreo *140 g Formatge parmesà *2 cebes (petites) *750 ml de Caldo *10 g bolets desidretats *15 g de mantega *10 ml de vi blanc Procediment 1. Tallem la ceba a brunoise. 2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color. Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari 3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem. 4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori. 5. A un cassó a part, hi ...

Sobre mi

Em dic Alba Ventura, vaig néixer el 1998 a Cervià de Ter. Sóc graduada en GM d'hostaleria i turisme per l'Escola Olivar Gran de Figueres. Actualment estic cursant el GS d'administració i direcció de cuina a l'Escola Sant Ignasi (Jesuïtes de Sarrià). He treballat a restaurants com Restaurant Miryam (L'Escala), El Crowne Plaza (Liege), El Celler de Can Roca (Girona), Els Tinars (Llagostera), Brots de Vi (Girona) i Cal Gall (St. Feliu de Boada).   L’objectiu d’aquest blog és començar una aventura junts on aprofitaré per mostrar-vos tot el que he après durant l’inici d’aquest viatge i, també, tot el que vagi aprenent a partir d’ara. Cada setmana cuinaré una recepta i explicaré el que, per mi, és més important i imprescindible perquè surti deliciosa i única. Entre setmana faré la compra dels ingredients i, a través d'Instagram, us mostraré com podeu escollir-los i preparar-los perquè, finalment,   el diumenge els puguem cuinar   i finalitzar una recepta del...

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor. Desitjo que ho proveu i que us encanti! Ingredients (x una persona) *150g de pèsols *50g de gotifarra negra *50 g de cansalada salpebrada *50 g de sèpia *Gingebre *Ratlladura de llimona Procediment Per la preparació de la sèpia: 1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos. Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria.  2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit.  3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem. Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt.  Els pèsols: 3. Pelem els pèsols i els reservem. 4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua. 5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem. 6. Incorporem a l'aigua una l...

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *