És molt important tenir en compte els productes de temporada i proximitat a la hora de realitzar els nostres plats, d'aquesta manera ens sortiran molt més gustosos i també econòmics. És per això que, després de collir els últims calçots de l'hort em va venir molt de gust fer-hi un arròs.
Ingredients (2 persones)
* 160g. d'arròs
*400ml. de fondo fosc
* 10 espàrrecs
*8 calçots (al gust)
* 4 alls tendres
*2 cullerades de sofregit
*1 pit de pollastre
*2 escalunyes
*1 ou
*Oli de girasol
Procediment
1. Engeguem el forn a 180ºC
2. Escalivem els calçots: amanim amb oli i salpebrem, els emboliquem amb paper de plata i els posem al forn uns 15 minuts.
3. Fem el mateix amb els alls tendres.
També podríem utilitzar una cabeça d'alls, en aquest cas necessitaria 20 minuts de forn.
4. Tallem les escalunyes a la brunoise i les sofregim.
5. Tallem 2 espàrrecs i 2 calçots a juliana (a làmines fines).
6. Ho afegim a l'escalunya un cop estigui sofregida. Ho deixem al foc uns 10 minuts més i ho retirem.
7. Obrim el pit de pollastre tal i com es veu a la fotografia.
8. Farcim el pit amb el sofregit d'escalunyes, espàrrecs i calçots.
9. Bridem el pollastre.
10. Daurem el pollastre en una cassola i el retirem a una safata de forn.
No renteu la cassola, l'utilitzarem per a fer l'arròs.
11. Mullem el pollastre amb un raig de fondo fosc i una mica de ratafia.
Podeu substituir la ratafia per a qualsevol altra licor.
12. El posem al forn 20 minuts i el tapem amb paper de plata. Deixem 10 minuts més.
Heu de tenir en compte que depèn la mida del pollastre pot tardar més o menys temps.
13. Posem el sofregit a la cassola que hem reservat i hi afegim els espàrrecs tallats al nostre gust.
14. En un cassó a part escalfem el fondo fosc.
15. Afegim l'arròs al sofregit i anacarem.
16. Afegim fondo fosc fins cobrir i quan comenci a bullir abaixem el foc al mínim. Deixem coure 10-12 minuts.
Hem d'estar pendents i si veiem que l'arròs es queda sense líquid li afegim.
17. Mentre es cou l'arròs pelem els calçots i els tallem.
18. Passats aquests 10-12 minuts hi afegim els calçots.
19. Si ens ha sobrat fondo fosc li afegim i posem al forn aproximadament 5 minuts, fins que no quedi suc i l'arròs estigui cuit.
Per acompanyar l'arròs farem una maionesa amb els alls escalivats.
20. En un recipient col·loquem un ou, sal, els alls i un raig d'oli de gira-sol i triturem.
21. Anem afegint-hi oli a gust mentre amb el túrmix incorporem aire.
22. Emplatem i ho tindrem llest per degustar.
Notes
- Pel que comentàvem de la proximitat he utilitzat arròs de Pals. El que m'agrada més i que utilitzo és el semillarg cristal·lí que fa "El molí de Pals".
Curiositats
- Anacar és el terme que s'utilitza a la cuina quan deixem que l'arròs es cogui amb el sofregit per tal que s'impregni del greix. S'hi estarà entre 2 i 5 minuts, fins que comenci a tornar-se transparent.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada