El color és l’alegria de la vida, així que avui he preparat un plat perquè sigui l’alegria de la taula! En aquesta recepta he preparat tant la pasta fresca com el farcit dels raviolis. El farcit l’he fet al meu gust, però ja sabeu que és fàcil adaptar-lo canviant les proporcions o el tipus de verdura. Si ho fas, hauràs de tenir en compte les propietats de cada una d’aquestes per tal que et quedi la textura adequada i el gust ben equilibrat. Qualsevol dubte pensa que em pots escriure, jo estaré encantada.
Ingredients
* 200 gr farina
* 2 ous
* 2 pastanagues
* 3 alls tendres
* 100 gr faves
* 5 escalunyes
* 1 ceba tendra
* 1 remolatxa
* 1/2 pebrot
* 2 tomates
* 1/2 carbassó
* 5 espàrrecs
* 50 gr mongetes (un grapat)
* Ravanets
* Ravanets
*Mini pastanagues
* 250 gr pèsols
Procediment
1. Liqüem 1/2 remolatxa i en reservem el suc. Amb l’altra meitat farem xips: amb l’ajuda d’una mandolina o un ganivet ben esmolat tallem rodanxes ben fines i les col·loquem en un plat i sobre paper de forn. Les posem al microones a mínima potència mig minut, les girem i repetim el mateix procediment fins a aconseguir la textura desitjada. Reservem.
2. Agafem 100 gr de farina i la col·loquem en forma de volcà tal com es veu a la foto.
3. Incorporem un ou i hi afegim un polsim de sal. Anem amassant-ho incorporant la farina a l’ou fins aconseguir una massa consistent.
4. Repetim el mateix procés amb els 100 gr de farina i l’ou restants, però abans d’afegir-hi la sal incorporem un raig de liquad de remolatxa. Amassem.
5. Tallem a brunoise totes les verdures menys els pèsols, les faves i els ravenets.
Guardarem les puntes dels espàrrecs per a la decoració.
6. Sofregim les verdures amb mantega en el següent ordre: escalunya i ceba tendra, pastanaga i pebrot, i finalment, tota la resta (menys la tomata, els pèsols i les faves).
7. Afegirem la tomata quan les verdures ja tenen una mica de color. Sofregim i rectifiquem de sal i pebre.
Sofregirem a foc baix i sense deixar que ens agafi molt de color per tal de conservar el producte i potenciar el sabor un cop dins la pasta.
8. Estirem la massa prèviament reservada i la tallem amb la forma que vulguem.
9. Farcim els raviolis amb les verdures i els tanquem.
Per tancar-los, ens ajudarem amb una mica d'aigua. mullant les puntes de la base.
10. Escaldem les puntes dels espàrrecs, les mini pastanagues i les mongetes.
11. Amb l'ajuda d'una mandolina, tallem els ravenets a làmines fines i els guardem amb aigua i gel.
12. Pelem els pèsols i els pesem.
13. Bullim les baines dels pèsols amb la mateixa quantitat d’aigua que de pèsols obtinguts.
14. Passats 10 minuts retirem les baines i bullim els pèsols uns 15/20 min (fins que s’hagi evaporat la meitat de l’aigua aprox.)
15. Guardem alguns pèsols crus per la decoració que els saltegem juntament amb les faves.
16. Triturem els pèsols amb el suc i ho emulsionem amb oli de la mateixa manera que faríem una maionesa: anem incorporant aire amb el turmix mentre tirem oli a poc a poc.
17. Bullim els raviolis 5 min.
18. Emplatem i ho tenim llest per degustar!
Notes
-Recepta compatible amb dietes vegetarianes.
1. Liqüem 1/2 remolatxa i en reservem el suc. Amb l’altra meitat farem xips: amb l’ajuda d’una mandolina o un ganivet ben esmolat tallem rodanxes ben fines i les col·loquem en un plat i sobre paper de forn. Les posem al microones a mínima potència mig minut, les girem i repetim el mateix procediment fins a aconseguir la textura desitjada. Reservem.
4. Repetim el mateix procés amb els 100 gr de farina i l’ou restants, però abans d’afegir-hi la sal incorporem un raig de liquad de remolatxa. Amassem.
5. Tallem a brunoise totes les verdures menys els pèsols, les faves i els ravenets.
Guardarem les puntes dels espàrrecs per a la decoració.
6. Sofregim les verdures amb mantega en el següent ordre: escalunya i ceba tendra, pastanaga i pebrot, i finalment, tota la resta (menys la tomata, els pèsols i les faves).
7. Afegirem la tomata quan les verdures ja tenen una mica de color. Sofregim i rectifiquem de sal i pebre.
Sofregirem a foc baix i sense deixar que ens agafi molt de color per tal de conservar el producte i potenciar el sabor un cop dins la pasta.
8. Estirem la massa prèviament reservada i la tallem amb la forma que vulguem.
9. Farcim els raviolis amb les verdures i els tanquem.
Per tancar-los, ens ajudarem amb una mica d'aigua. mullant les puntes de la base.
11. Amb l'ajuda d'una mandolina, tallem els ravenets a làmines fines i els guardem amb aigua i gel.
12. Pelem els pèsols i els pesem.
13. Bullim les baines dels pèsols amb la mateixa quantitat d’aigua que de pèsols obtinguts.
14. Passats 10 minuts retirem les baines i bullim els pèsols uns 15/20 min (fins que s’hagi evaporat la meitat de l’aigua aprox.)
15. Guardem alguns pèsols crus per la decoració que els saltegem juntament amb les faves.
16. Triturem els pèsols amb el suc i ho emulsionem amb oli de la mateixa manera que faríem una maionesa: anem incorporant aire amb el turmix mentre tirem oli a poc a poc.
17. Bullim els raviolis 5 min.
18. Emplatem i ho tenim llest per degustar!
-Recepta compatible amb dietes vegetarianes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada