Passa al contingut principal

Raviolis de verdures



El color és l’alegria de la vida, així que avui he preparat un plat perquè sigui l’alegria de la taula! En aquesta recepta he preparat tant la pasta fresca com el farcit dels raviolis. El farcit l’he fet al meu gust, però ja sabeu que és fàcil adaptar-lo canviant les proporcions o el tipus de verdura. Si ho fas, hauràs de tenir en compte les propietats de cada una d’aquestes per tal que et quedi la textura adequada i el gust ben equilibrat. Qualsevol dubte pensa que em pots escriure, jo estaré encantada.

Ingredients
* 200 gr farina
* 2 ous
* 2 pastanagues
* 3 alls tendres
* 100 gr faves
* 5 escalunyes
* 1 ceba tendra 
* 1 remolatxa 
* 1/2 pebrot
* 2 tomates
* 1/2 carbassó
* 5 espàrrecs
* 50 gr mongetes (un grapat)
* Ravanets
*Mini pastanagues 
* 250 gr pèsols
Procediment
1. Liqüem 1/2 remolatxa i en reservem el suc. Amb l’altra meitat farem xips: amb l’ajuda d’una mandolina o un ganivet ben esmolat tallem rodanxes ben fines i les col·loquem en un plat i sobre paper de forn. Les posem al microones a mínima potència mig minut, les girem i repetim el mateix procediment fins a aconseguir la textura desitjada. Reservem.

2. Agafem 100 gr de farina i la col·loquem en forma de volcà tal com es veu a la foto.
3. Incorporem un ou i hi afegim un polsim de sal. Anem amassant-ho incorporant la farina a l’ou fins aconseguir una massa consistent.
4. Repetim el mateix procés amb els 100 gr de farina i l’ou restants, però abans d’afegir-hi la sal incorporem un raig de liquad de remolatxa. Amassem.



5. Tallem a brunoise totes les verdures menys els pèsols, les faves i els ravenets.
Guardarem les puntes dels espàrrecs per a la decoració.

6. Sofregim les verdures amb mantega en el següent ordre: escalunya i ceba tendra, pastanaga i pebrot, i  finalment, tota la resta (menys la tomata, els pèsols i les faves).

7. Afegirem la tomata quan les verdures ja tenen una mica de color. Sofregim i rectifiquem de sal i pebre.
Sofregirem a foc baix i sense deixar que ens agafi molt de color per tal de conservar el producte i potenciar el sabor un cop dins la pasta. 
8. Estirem la massa prèviament reservada i la tallem amb la forma que vulguem.
9. Farcim els raviolis amb les verdures i els tanquem.
Per tancar-los, ens ajudarem amb una mica d'aigua. mullant les puntes de la base.
10. Escaldem les puntes dels espàrrecs, les mini pastanagues i les mongetes.
11. Amb l'ajuda d'una mandolina, tallem els ravenets a làmines fines i els guardem amb aigua i gel.
12. Pelem els pèsols i els pesem.
13. Bullim les baines dels pèsols amb la mateixa quantitat d’aigua que de pèsols obtinguts.
14. Passats 10 minuts retirem les baines i bullim els pèsols uns 15/20 min (fins que s’hagi evaporat la meitat de l’aigua aprox.)
15. Guardem alguns pèsols crus per la decoració que els  saltegem juntament amb les faves.
16. Triturem els pèsols amb el suc i ho emulsionem amb oli de la mateixa manera que faríem una maionesa: anem incorporant aire amb el turmix mentre tirem oli a poc a poc.
17. Bullim els raviolis 5 min. 
18. Emplatem i ho tenim llest per degustar!

Notes
-Recepta compatible amb dietes vegetarianes.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Magret amb poma

Desprésd'unes setmanes desconnectada m'he decidit a cuinar, per fi, aquell magret que us vaig prometre. Espero que em perdoneu l'espera, els exàmens finals em posen dels nervis!!  Ingredients *1 magret d'anec *200 gr de Poma *200 gr de Sucre *1/2 litre de fondo d'ànec o de pollastre *Mantega (50 gr aprox) * All * Romaní Procediment Poma caramel·litzada Pelem i tallem la poma a macedònia (daus de 0,5 centímetres). Pesem els daus de poma. En un cassó posem la poma i la mateixa quantitat en sucre. Deixem que vagi coent. Afegim ½ branca  de canyella. Quan veiem que va caramel·litzant afegim caldo, aproximadament 20cc-50cc. Hi afegim el caldo per acabar de coure la poma sense que es cremi el caramel Fins que ens quedi una poma cuita amb un color transparent. Salsa Si podem aconseguir ossos i carcasses d'ànec el millor és poder fer-ne un fondo fosc, però s i no, ho podem fer amb fondo fosc de pollastre.  Un cop ho tenim ho fem reduir ¾ e

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor. Desitjo que ho proveu i que us encanti! Ingredients (x una persona) *150g de pèsols *50g de gotifarra negra *50 g de cansalada salpebrada *50 g de sèpia *Gingebre *Ratlladura de llimona Procediment Per la preparació de la sèpia: 1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos. Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria.  2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit.  3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem. Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt.  Els pèsols: 3. Pelem els pèsols i els reservem. 4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua. 5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem. 6. Incorporem a l'aigua una l

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final. Ingredients *270 g Arròs arboreo *140 g Formatge parmesà *2 cebes (petites) *750 ml de Caldo *10 g bolets desidretats *15 g de mantega *10 ml de vi blanc Procediment 1. Tallem la ceba a brunoise. 2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color. Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari 3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem. 4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori. 5. A un cassó a part, hi

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *