Passa al contingut principal

Tàrtar de tonyina

Aquesta setmana un plat que no necessita foc per tots aquells a qui us fan pànic els fogons!
Abans de començar amb la recepta és important comentar-vos que la tonyina ha de ser prèviament congelada, com que ens la menjarem crua és la manera d'evitar qualsevol mena d'intoxicació alimentària. 

La tonyina serà l'atracció principal del plat i és important que sigui bona i fresca, després, només farà falta afegir-hi els condiments que més us agradin. S'ha de tenir en compte que aquesta és la meva recepta, creada especialment pel meu paladar, vosaltres podeu retirar tot allò que no us agradi i afegir-hi altres coses que creieu que li poden anar bé. El secret més ben guardat de tots els cuiners és fer un mateix plat de maneres diferents i, després de provar-ho i reprovar-ho, segur que obtindrem la barreja de sabors que desitgem. 

Ingredients x 1 ració principal
*120 g de tonyina
*1 ceba tendra
* 3 cogombrets
* Tàperes (un grapat)
* 1 alvocat
* Ametlles (un grapat)
* 1 cullerada de sèsam
* Cibulet
* 2 cullerades de salsa de soja
½ cullerada de mel
½ cullerada de mostassa Dijon
* Oli
* Sal
* Pebre
* Torradetes

Procediment
1. Tallem a brunoise la ceba, les tàperes, els cogombrets, l'alvocat i les ametlles. Reservem tot per separat.
2. Tallem la tonyina a daus de mig centímetre aproximadament.
3. A la tonyina hi afegim les següents quantitats dels ingredients que havíem reservat prèviament:
    - 1 cullerada i ½ de ceba
    - ½ cullerada de tàperes
    - ½ cullerada de cogombrets
    - 1 cullerada d'alvocat
    - ½ cullerada d'ametlles
4. Remenem amb molt de compte.
5. Hi afegim el sèsam, la salsa de soja, la mel, la mostassa, un raig d'oli i una cullerada de cibulet.
6. Salpebrem al gust.
7.  Emplatem acompanyat d'unes torradetes.
8. Ho tenim llest per degustar.


Notes
- Per la decoració hi he afegit brots de mostassa, cibulet i tàperes fregides. També alguna floreta bonica que tinc al jardí. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Magret amb poma

Desprésd'unes setmanes desconnectada m'he decidit a cuinar, per fi, aquell magret que us vaig prometre. Espero que em perdoneu l'espera, els exàmens finals em posen dels nervis!!  Ingredients *1 magret d'anec *200 gr de Poma *200 gr de Sucre *1/2 litre de fondo d'ànec o de pollastre *Mantega (50 gr aprox) * All * Romaní Procediment Poma caramel·litzada Pelem i tallem la poma a macedònia (daus de 0,5 centímetres). Pesem els daus de poma. En un cassó posem la poma i la mateixa quantitat en sucre. Deixem que vagi coent. Afegim ½ branca  de canyella. Quan veiem que va caramel·litzant afegim caldo, aproximadament 20cc-50cc. Hi afegim el caldo per acabar de coure la poma sense que es cremi el caramel Fins que ens quedi una poma cuita amb un color transparent. Salsa Si podem aconseguir ossos i carcasses d'ànec el millor és poder fer-ne un fondo fosc, però s i no, ho podem fer amb fondo fosc de pollastre.  Un cop ho tenim ho fem reduir ¾ e

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor. Desitjo que ho proveu i que us encanti! Ingredients (x una persona) *150g de pèsols *50g de gotifarra negra *50 g de cansalada salpebrada *50 g de sèpia *Gingebre *Ratlladura de llimona Procediment Per la preparació de la sèpia: 1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos. Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria.  2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit.  3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem. Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt.  Els pèsols: 3. Pelem els pèsols i els reservem. 4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua. 5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem. 6. Incorporem a l'aigua una l

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final. Ingredients *270 g Arròs arboreo *140 g Formatge parmesà *2 cebes (petites) *750 ml de Caldo *10 g bolets desidretats *15 g de mantega *10 ml de vi blanc Procediment 1. Tallem la ceba a brunoise. 2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color. Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari 3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem. 4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori. 5. A un cassó a part, hi

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *