Abans de començar amb la recepta és important comentar-vos que la tonyina ha de ser prèviament congelada, com que ens la menjarem crua és la manera d'evitar qualsevol mena d'intoxicació alimentària.
La tonyina serà l'atracció principal del plat i és important que sigui bona i fresca, després, només farà falta afegir-hi els condiments que més us agradin. S'ha de tenir en compte que aquesta és la meva recepta, creada especialment pel meu paladar, vosaltres podeu retirar tot allò que no us agradi i afegir-hi altres coses que creieu que li poden anar bé. El secret més ben guardat de tots els cuiners és fer un mateix plat de maneres diferents i, després de provar-ho i reprovar-ho, segur que obtindrem la barreja de sabors que desitgem.
*120 g de tonyina
*1 ceba tendra
* 3 cogombrets
* Tàperes (un grapat)
* 1 alvocat
* Ametlles (un grapat)
* 1 cullerada de sèsam
* Cibulet
* 2 cullerades de salsa de soja
* ½ cullerada de mel
* ½ cullerada de mostassa Dijon
* Oli
* Sal
* Pebre
* Torradetes
Procediment
1. Tallem a brunoise la ceba, les tàperes, els cogombrets, l'alvocat i les ametlles. Reservem tot per separat.
2. Tallem la tonyina a daus de mig centímetre aproximadament.
3. A la tonyina hi afegim les següents quantitats dels ingredients que havíem reservat prèviament:
- 1 cullerada i ½ de ceba
- ½ cullerada de tàperes
- ½ cullerada de cogombrets
- 1 cullerada d'alvocat
- ½ cullerada d'ametlles
4. Remenem amb molt de compte.
5. Hi afegim el sèsam, la salsa de soja, la mel, la mostassa, un raig d'oli i una cullerada de cibulet.
6. Salpebrem al gust.
7. Emplatem acompanyat d'unes torradetes.
8. Ho tenim llest per degustar.
Notes
- Per la decoració hi he afegit brots de mostassa, cibulet i tàperes fregides. També alguna floreta bonica que tinc al jardí.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada