Passa al contingut principal

Croquetes de fondo fosc

Ja ho deia Miquel Martí i Pol: "en qualsevol ocasió, si hi ha croquetes, millor".
És per això que amb la carn que ens va sobrar per fer el fondo fosc n'he fet croquetes.

Ingredients
*Carn sobrant del fondo fosc
*1 ceba
*250 ml llet
*20 g mantega
*20 g farina i una mica més per arrebossar
*2 ous
*Oli d'oliva 0.4
* Cereals d'esmorzar (aprox. tres grapats)


Procediment
Començarem amb la massa:
1. Tallem la ceba a la brunoise
2. Escalfem oli en una cassola i sofregim la ceba
Podríem utilitzar una cullerada sopera del sofregit que vam fer fa unes setmanes. 
3. Afegim la carn sobrant del fondo fosc i deixem daurar juntament amb la ceba.

4. Posem a punt de sal i pebre. Reservem
Seguim amb la beixamel:
5. Fem bullir la llet a un cassó.
6. A la cassola on hem sofregit la carn (sense rentar-la) hi desfem la mantega.

7. Afegim la farina i anem remenant a foc fluix perquè es vagi coent, aproximadament 3-4 minuts.

8. Incorporem la llet sense deixar de remenar, quan ens agafi consistència ho retirem del foc.
9. Posem a punt de sal i pebre. Reservem a un bol.
Iniciem la barreja
10. A la mateixa cassola col·loquem la carn i anem afegint la beixamel reservada fins a aconseguir la consistència desitjada.
Hem de tenir en compte que potser no utilitzarem tota la salsa que hem preparat. 
11. Estenem la massa resultant a una safata i la tapem a pell amb paper film (tapant ben arran de producte per què no quedi aire entre la massa i el paper, evitant així, que es creï crosta).

12. Deixem refredar a la nevera. Jo les hi he tingut entre una hora i dues, però dependrà de la quantitat i del gruix que hàgim deixat a la safata.
13. Amb les mans ben netes ja podem fer les racions al nostre gust.

Seguim amb l'arrebossat:
14. Triturem els cereals i els reservem.
M'agrada fer-ho amb cerealas perquè els hi dóna un gust interessant i curiós però es pot fer amb pa ratllat o panko. 

15. Batem dos ous en un bol i reservem.
16. Preparem un tercer bol amb farina.

17. Agafem una ració de croqueta i la passem primer per la farina, seguidament per l'ou i finalment pels cereals. Repetim amb totes les racions.

18. Fregim.
Per fregir les croquetes és preferible fer-ho amb oli d'oliva 0.4º. Aquest ha d'estar molt calent i, si pot ser, cobrir tota la peça. Si tenim fregidora molt millor, sinó escollim la paella més adient. 
Si l'oli no fos prou calent, les croquetes se'ns podrien desfer o no quedar cruixents. 
19.  Ho tenim llest per degustar!



Notes
-Per a fer més quantitat només hem de comprar més vedella i pollastre (tipus de carn que portava el fondo fosc) i afegir-la abans del punt 3, un cop la ceba ja estigui ben sofregida. Quan tenim la carn rostida seguim amb el punt 3 on barregem la carn sobrant de la recepta anterior.
-Per a fer croquetes aptes per celíacs i intolerants a la lactosa hem de substituir:
   - Llet i mantega per llet i mantega sense lactosa
   - Farina per farina de blat de moro, de cigrons o altres. Hem de pensar que cada tipus de farina ens donarà un toc diferent al resultat final.
   - Els cereals de l'arrebossat per cereals sense gluten
-Veureu que la beixamel queda molt espessa -gairabé una massa-, ens interessa així perquè no robi protagonisme a la carn i, a més, la croqueta quedi més consistent. És relació 1L de llet - 80 g farina i mantega. Si ens agrada més líquida o la volem utilitzar en altres elaboracions, com en canalons, hauríem de baixar la quantitat de farina i mantega. A mi m'agrada la relació 1L llet - 60 g farina i mantega.
- Podria ser que a la beixamel ens hi quedin grumolls. En aquest cas haríem de passar la sals pel túrmix i posteriorment colar-ho.
- Si teníem la carn prèviament congelada hem de recordar que les croquetes NO es podran tornar a congelar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Risotto

Quines ganes tenia de preparar-vos un risotto amb el formatge que vaig portar directament de la formatgeria Hombre Farm (Mòdena, Itàlia). No fa gaire que vaig tornar de viatge de final de curs i tenia moltes ganes de cuinar alguna cosa en què l’aroma del parmesà pugues destacar. És un producte curat amb molta cura que deixa un sabor irresistible al plat final. Ingredients *270 g Arròs arboreo *140 g Formatge parmesà *2 cebes (petites) *750 ml de Caldo *10 g bolets desidretats *15 g de mantega *10 ml de vi blanc Procediment 1. Tallem la ceba a brunoise. 2. Sofregim la ceba amb la mantega, procurarem que no ens agafi gaire color. Podem afegir un raig d'oli o més mantega si ho creiem necessari 3. Hidratem els bolets (30/45 minuts aproximadament). Un cop passats aquests minuts, els retirem de l'aigua que colarem bé i reservarem. 4. Quan el sofregit estigui llest hi tirarem el vi i ho deixarem a foc fort fins que s'evapori. 5. A un cassó a part, hi

Magret amb poma

Desprésd'unes setmanes desconnectada m'he decidit a cuinar, per fi, aquell magret que us vaig prometre. Espero que em perdoneu l'espera, els exàmens finals em posen dels nervis!!  Ingredients *1 magret d'anec *200 gr de Poma *200 gr de Sucre *1/2 litre de fondo d'ànec o de pollastre *Mantega (50 gr aprox) * All * Romaní Procediment Poma caramel·litzada Pelem i tallem la poma a macedònia (daus de 0,5 centímetres). Pesem els daus de poma. En un cassó posem la poma i la mateixa quantitat en sucre. Deixem que vagi coent. Afegim ½ branca  de canyella. Quan veiem que va caramel·litzant afegim caldo, aproximadament 20cc-50cc. Hi afegim el caldo per acabar de coure la poma sense que es cremi el caramel Fins que ens quedi una poma cuita amb un color transparent. Salsa Si podem aconseguir ossos i carcasses d'ànec el millor és poder fer-ne un fondo fosc, però s i no, ho podem fer amb fondo fosc de pollastre.  Un cop ho tenim ho fem reduir ¾ e

Pèsols amb botifarra, cansalada i sèpia.

Us penjo la recepta de pèsols que vaig preparar ahir. És deliciosa i molt fresca, ideal per aquests dies que comença a fer calor. Desitjo que ho proveu i que us encanti! Ingredients (x una persona) *150g de pèsols *50g de gotifarra negra *50 g de cansalada salpebrada *50 g de sèpia *Gingebre *Ratlladura de llimona Procediment Per la preparació de la sèpia: 1. Netejarem la sèpia i separem les potes del cos. Si ho demanes, t'ho faran a la peixateria.  2. Tallarem el cos a làmines fines. Reservem Perquè sigui més senzill es pot congelar la sèpia i posteriorment tallar-la amb l'ajuda d'una màquina de tallar embotit.  3. Tallarem les potes i les arrebossem amb farina. Reservem. Si ens han sobrat retalls del cos, també podem utilitzar-los en aquest punt.  Els pèsols: 3. Pelem els pèsols i els reservem. 4. Posem les beines a un cassó i les cobrim d'aigua. 5. Ho fem bullir fins que hagi reduït a la meitat. Ho colem. 6. Incorporem a l'aigua una l

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *