Hi ha tants tipus de sofregit com cuiners al món, o més. Cada cuiner té el seu secret per a fer un bon sofregit, encara diria més: cada plat de cada cuiner té un sofregit diferent que s'adapta perfectament a la recepta que volem fer.
En aquesta entrada us explicaré el que per mi és un sofregit bàsic, és a dir, aquell que podem tenir a la nevera o al congelador per si algun dia tenim una emergència culinària.
Potser us sembla que és poca cosa per protagonitzar una entrada, però és una de les bases perquè la nostra recepta final tingui un gust i potència d'allò més deliciosa. Un sofregit ben fet ens pot salvar un plat.
Ingredients
*5 cebes
*1 pebrot italià
*3 tomates madures
*3 grans d'all
*Oli
*Sal
*Aigua
Procediment
1. Tallem totes les verdures, per separat, a la brunoise (daus petits d'entre 2-3 mm).
2. Posem oli abundant en una cassola, quan l'oli hagi agafat temperatura hi afegim la ceba. No cal esperar que l'oli estigui molt calent, sinó la ceba ens quedaria fregida. Ho deixem a foc mitjà i ho anem remenant cada pocs minuts fins que la ceba es vagi enfosquint.
Podem afegir sal a la ceba perquè deixi anar la seva pròpia aigua. Això ajudarà a coure's millor.
3. Afegim l'all i el pebrot i, igual que hem fet abans, deixem que es vagi daurant.
Si veiem que la verdura s'enganxa a la cassola hi afegim un raig d'aigua. A mesura que vagi agafant color hem d'anar abaixat el foc.
4. Un cop tot s'ha homogeneïtzat i té un color marró fosc hi afegim la tomata. Ho deixem tot a foc baix tanta estona com vulguem o puguem. Com més estona estigui reduint més sabor aconseguirem. Jo l'hi he deixat 6 hores.
5. Amb un colador de reixa petita ho colem per retirar d'excés d'oli.
6. Ho tenim llest per guardar o per utilitzar en una altra recepta.
Nota
- Amb 1 hora i mitja podem tenir el sofregit fet, però us recomano tenir-lo almenys 3 hores per aconseguir un sabor més intens. Jo aprofito els dies que estic per casa i en faig gran quantitat que després congelo en racions.
- A la nevera pot durar perfectament 2-3 setmanes i al congelador fins a 1 any.
En aquesta entrada us explicaré el que per mi és un sofregit bàsic, és a dir, aquell que podem tenir a la nevera o al congelador per si algun dia tenim una emergència culinària.
Potser us sembla que és poca cosa per protagonitzar una entrada, però és una de les bases perquè la nostra recepta final tingui un gust i potència d'allò més deliciosa. Un sofregit ben fet ens pot salvar un plat.
Ingredients
*5 cebes
*1 pebrot italià
*3 tomates madures
*3 grans d'all
*Oli
*Sal
*Aigua
Procediment
1. Tallem totes les verdures, per separat, a la brunoise (daus petits d'entre 2-3 mm).
2. Posem oli abundant en una cassola, quan l'oli hagi agafat temperatura hi afegim la ceba. No cal esperar que l'oli estigui molt calent, sinó la ceba ens quedaria fregida. Ho deixem a foc mitjà i ho anem remenant cada pocs minuts fins que la ceba es vagi enfosquint.
Podem afegir sal a la ceba perquè deixi anar la seva pròpia aigua. Això ajudarà a coure's millor.
3. Afegim l'all i el pebrot i, igual que hem fet abans, deixem que es vagi daurant.
Si veiem que la verdura s'enganxa a la cassola hi afegim un raig d'aigua. A mesura que vagi agafant color hem d'anar abaixat el foc.
4. Un cop tot s'ha homogeneïtzat i té un color marró fosc hi afegim la tomata. Ho deixem tot a foc baix tanta estona com vulguem o puguem. Com més estona estigui reduint més sabor aconseguirem. Jo l'hi he deixat 6 hores.
5. Amb un colador de reixa petita ho colem per retirar d'excés d'oli.
6. Ho tenim llest per guardar o per utilitzar en una altra recepta.
Nota
- Amb 1 hora i mitja podem tenir el sofregit fet, però us recomano tenir-lo almenys 3 hores per aconseguir un sabor més intens. Jo aprofito els dies que estic per casa i en faig gran quantitat que després congelo en racions.
- A la nevera pot durar perfectament 2-3 setmanes i al congelador fins a 1 any.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada